Първа лигаСлавияФутбол

Славия излъга Арда и приключи кошмарната поредица

Отборът на Славия постигна трудна победа срещу Арда у дома с минималното 1:0 в двубой от 13-ия кръг на Първа Лига. “Белите” прекъснаха серията си от 10 поредни мача без успех в първенството и направиха важна крачка към изкачването си в класирането. Това бе и първа победа за Иван Колев, начело на столичния тим.

В герой за домакините се превърна Тони Тасев във финалните секунди на първото полувреме. Със силен шут извън наказателното поле, крилото не остави шансове на вратаря на Арда Анатоли Господинов. Тасев се завърна днес сред титулярните единадесет, след като от началото на сезона лекуваше контузия, и веднага донесе необходимата острота на своя отбор.

profittips-the best football tips

През втората част Арда опита да възстанови равенството, но не успя да затрудни особено защитата на Славия. Най- чистото положение за гостите дойде при резултат 0:0, когато Преслав Боруков се отскубна зад отбраната на „белите“, сам срещу стража Николай Кръстев. Нападателят напредна и понечи да стреля, но ударът му бе блокиран в последния момент от скочилия на шпагат Венцислав Керчев. Кърджалийци останаха с човек по-малко, след като Станислав Иванов бе изгонен в 78-ата минута с втори жълт картон. С тази загуба тимът от Родопите прекъсна добрата си форма от пет последователни победи в шампионата и изпусна шанса си да изскочи на третото място в класирането.

Славия изплува от дъното, събирайки осем точки в актива си. Най-старият столичен клуб все още е предпоследен в подреждането, но скъси дистанцията от по-горната позиция на два пункта, където се намира по настоящем Ботев Враца.

Снимка: startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker