Левски (София)ТОП

Левски е сред най-младите отбори в света

Левски е най-младият отбор в efbet Лига, изчисли Международният център за спортни изследвания (CIES). „Сините“ са и сред водещите клубове по този показател в света, заемайки 21-а позиция. Треньорът Николай Костов е използвал играчи със средна възраст 23 години и 69 дни. №1 в света е ФК Минск с 20.97 години, следван от друг тим от Беларус Енергетик, а топ 3 допълва Жилина с 21.72.

На стадион „Георги Аспарухов“ почти 25% от използваните футболисти по време на сезона са под 21 години. Половината от всички играчи пък са между 22 и 25 години. 23% от футболистите на Левски са в диапазона 26-29 години.

profittips-the best football tips

Второ място в родния елит по този показател заема Берое. Тимът от Стара Загора е със средна възраст 24.45. Тройката в efbet лига допълва Пирин.

Най-възрастен е Ботев Враца, а след него се подреждат Етър и Черно море. Разработката показва, че Лудогорец не е използвал нито един футболист, който да е под 21 години.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker