Локомотив (София)Първа лигаТОП

Проблеми за Дончич преди столичното дерби с ЦСКА 1948

Локомотив София приема ФК ЦСКА 1948 днес от 16:30 часа. Столичните железничари влизат в сблъсъка след три поредни мача без загуба и нито един инкасиран гол. Първо червено-черните спряха устрема на летящия високо Черно море в „Надежда“, а преди паузата за националните отбори излъгаха Берое в Стара Загора с 1:0.Тимът записа чист успех с 1:0 и над втородивизионния Спартак Плевен като гост в 1/16-финалите за купата преди седмица.

Треньорът на Локо София Данило Дончич коментира ситуацията в отбора преди днешния двубой с ФК ЦСКА 1948. 54-годишният наставник има проблеми по състава си, след като заради травми отпадат титулярният вратар Александър Любенов и централният защитник Алан Диас. На облекчен режим през седмицата тренира Ерик Манолков, който все пак има шансове да попадне в групата за днешния мач.

profittips-the best football tips

„Подобрихме играта си, особено в защита. Вече в три поредни мача не сме допуснали гол, а преди ситуацията беше друга. Но това сега не означава нищо, защото се изправяме срещу много силен съперник в лицето на ФК ЦСКА 1948. Това е един от най-добрите отбори в България.

В мачовете срещу този противник Локомотив не е побеждавал и традицията е на тяхна страна, но тя е, за да се наруши (смее се). Надявам се да се случи в събота. Вярвам много на футболистите си, защото всички вдигнаха формата си – индивидуално и като отбор. Ще търсим нашите шансове, за да вземем нещо от този мач“, заяви Дончич.

Сръбският специалист говори и за аклиматизацията на последните попълнения – Антони Иванов и Гонсало Кардосо. „Двамата взеха участие в мача срещу Спартак Плевен за купата. Влязоха през второто полувреме и физически са по-добре. Но нямат игровия ритъм и са им нужни повече двубои, за да вдигнат оптималната си форма. Ще им трябва още малко време“, добави още той.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker